Hogyan válasszunk elektromos kiképző nyakörvet

Ekkor posztolva: ápr 1, 2017

Kategóriák: Cikkek

Ha kutyája nem hallgat Önre és elektromos nyakörv vásárlása mellett döntött, mint hatékony kiképző eszköz, akkor bizony nem lesz könnyű valásztása a piacon található temérdek nyakörv közül. Ezért ma megnézzük, hogy mire ügyeljen a megfelelő nyakörv kiválasztásakor.

Legelső szempont a kutya mérete és életkora. Elektromos kiképző nyakörvet már a kutya 6 hónapos korától használhatunk. 10 és 50kg közötti kutyák számára sokkal több lehetőség közül választhatunk. Nagyon kis termetű kutyáknak vagy éppen nagyon nagy termetűeknek (illetve az alacsonyabb fájdalom küszöbbel rendelkezőknek) nagyon óvatosan kell választanunk és vásárláskor ajánlott segítséget kérni szakképzet eladótól.

DTovábbi fontos szempont, hogy milyen hatótávolságon belül szeretnénk a nyakörv segítségével irányítás alatt tartani a kutyát. Leggyakoribb a 200 és 1000 méter közötti hatótáv. Munkakutyák esetén - mint például a vadászkutyák - érdemesebb mindig a nagyobb hatótávolságú mellett dönteni (pl.: Bentech D776). Ugyanez vonatkozik az egyenetlen terepen mozgó kutyákra is. Szükséges megjegyezni, hogy a gyártó által megadott hatótávolság mindig ideális és tiszta időjárási körülményekre vonatkozik.

Nyakörv vásárlásakor ne feledje, hogy az elektromos impulzus erősségét a kutya méretéhez tudja szabni. További fontos funkció, hogy a nyakörv képes e hangjelzésre illetve rezgésre. A legtöbb mai elektromos nyakörv három fokozatú figyelmeztetést használ. Elsőként hangjezést, amit rezgés követ, majd ezek után csak végső esetben elektrosztatikus impulzust melynek erősségét mindig a kutya méretéhez, korához és egészségi állapotához mérten kell beállítani. A kutyák intelligensek és tanulékonyak, így nagyon gyorsan megértik a cselekvés és az arra kapott figyelmeztetés közötti összefüggést.

Egyéb választható paraméterek pl.: a vízálló jelvevő vagy, hogy akkumulátoros vagy elemes a készülék. Az oldalunkon található nyakörveket kategóriákba rendeztük és az Ön igényeinek megfelelő nyakörv megtalálásához használhatja a bal oldalon található nyakörv választót.

Olvassa el további bejegyzéseinket Tippek és trükkök elektromos nyakörvvel való kiképzéshez és Hogyan működik az elektromos kutyakerítés.