Hogyan válasszuk ki a megfelelő GPS nyomkövetőt kutyáknak

Ekkor posztolva: dec 19, 2018

Kategóriák: Cikkek

Ön is tulajdonosa egy vándorló kutyának, akit nehéz otthon tartani és figyelemmel kisérni hollétét? Esetleg előfordul, hogy egy kellemes séta közben, amint kutyája valamit megérez, csak a póráz marad a kézében? A mai modern technológiák körében bizonyára Ön is hallott már a GPS nyomkövetőről. Ez az okos készülék, egyszerűen a nyakörvre erősítve, rengeteg kereséssel töltött időt spórolhat meg.

A GPS nyakörv, illetve helyzetmeghatározó készülék kutyáknak (és macskáknak) a nyakörvön elhelyezett GPS nyomkövető és állomás, amelyet az ebédlőjében is elhelyezhet, alapelvén működik. Egyes termékek mobil telefonra üzenet formájában küldik el a kutya hollétét.

Mindennapos használatra

A GPS kiválasztásánal meghatározó tényező a hatókör és, hogy pontosan mire szeretné használni. A következő sorokban bemutatjuk az otthoni használatra alkalmas termékeket. Egyaránt alkalmas kutya tenyésztők számára, nagy kerttel, vagy azok számára, akik nyomon szeretnék követni kutyájuk mozgását. A nyakörvek, otthoni környezetben működnek, meghatározott hatókörrel, ami 50 és 80 méter között mozog. Mihelyt a kutya elhagyja az adott területet, a GPS automatikusan átkapcsol megfigyelési üzemmódbe és sms formájában informálja tulajdonosát. A készülék GSM/GPS jel alapján működik, ezért számolni kell azzal, hogy amennyiben nem lesz fedettség a nyakörv nem fog működni. A SIM kártyával kapcsolatos kiadásokkal egyaránt számolni kell, ami pár száz forint (ez tarif függő). Kivételt képeznek a TRACTIVE, márkájú termékek, melyekben beépített SIM kártya van.

A GPS nyakörv minden fajta és nagyságú kutyának alkalmas (macskára is). A csomagolásban megtalálható a GPS lokátor, nyakörv, nyakörv fedés, töltő és a használati útmutató (például a BENTECH A600 GPS nyomkövető kutyáknak). A GPS nyomkövető többnyire Li-Ion tölthető elemet tartalmaz. Más GPS nyomkövetők a meglévő nyakörvre vannak felhelyezve, amelyet a kutyája már megszokott.

GPS lokátor pro psy

Mire ügyeljünk a választásnál

Fontos meghatározó tényező a nagyság. Minden lokátornál megtalálja a méretét is, amely segít az adott lokátor nagyságának elképzelésében. Ne feledje, hogy a lokátor nem zavarhatja kutyáját mindennapos aktivitásában.

Hasznos funkciója közé tartozik, hogy vízálló. A nyakörvek többsége ellenáll az esőnek, szélnek, csupán a jobbak bírják ki a teljes merülést.

Végül

A GPS nyomkövető minden kutya tulajdonosának megfelel, aki tudni szeretné tudni, merre mozog a kutyája távollétében. Egyaránt hatékony a notorikusan szökő kutyák számára. A bő választékban rendelkezésünkre álló GPS nyomkövető vásárlása esetén, mely évről évre nő, ajánlatos az üzletben dolgozó szakemberek tanácsát kérni, hogy a lehető legmegfelelőbb terméket válassza.