A láthatatlan kerítés telepítése

Ekkor posztolva: dec 12, 2018

Kategóriák: Cikkek

Az utolsó cikkek egyikében bemutattuk a láthatatlan kerítést, mire szolgál és hogyan különböztetjük meg. A mai cikkben arra összpontosítunk, hogyan telepítsük.

Alapos előkészület = a siker alapjaLáthatatlan kerítés

Az láthatatlan kerítéscsomagok többségének a következőket kell tartalmaznia: nyakörv, vezérlőegység, töltő, elem, antennavezeték, nyakörv töltő, elektródák, próba diódák - az elektromos impulzus vizsgálatához, telepítési utasítás. Az egyes elektronikus kerítéscsomagok vízálló fedéllel rendelkeznek az elektródák számára és zászlókkal, melyek jelzik azokat a területeket, ahová a kutya nem mehet.

A telepítés előtt szánjon időt arra, hogy előkészítse a területet, ahol a kutya szabadon mozoghat. Rajzoljon egy diagramot, amit feloszt a kutya számára hozzáférhető és tiltott zónára. Rajzoljon bele mindent ami a telken található, a házát, a kertet, a tavat, a virágágyásokat, a medencét stb. Készítsen egy áttekintést a telken már meglévő telepített elektronikus tárgyakról. Ezután a vázlatba rajzolja be a vezető helyét az adóról a vevőre. Ahhoz, hogy a vezető

Telepítünk

Először helyezze az adóegységet jól fedett helyre egy 230 V-os hálózati aljzat közelébe, legalább egy méterre bármilyen fémeszköztől. Az adóegységek nem vízállóak, ezért legyen óvatos, hogy jól el legyen rejtve az eső elől. Becsülje fel a vezeték hosszát és kezdje el lerakását úgy, hogy a telken egy nem megszakított hurkot, kört alkosson. A vezeték vagy szabadon feküdhet a földön, ill. sekély mélységben el lehet temetni ("láthatatlan kerítés"), vagy a meglévő kerítésre, falra helyezhető, maximális 30 cm magasságba a földtől. A vezetéket soha ne feszítse - a változó időjárás, a hőmérséklet hatására megsérülhet. Soha ne rakja fém kerítésre.

Ha azt szeretné, hogy a kutya egy pontban szabadon átléphesse a tiltott zónát, azon a helyen tekerje meg a vezetéket. Az egymás köré tekert egységek megszakítják a hullámot. Ezután csatlakoztassa a vezetéket a jeladóhoz, kapcsolja be az áramforrást és csatlakoztassa a tápvezetéket a távadó tápcsatlakozójához. Amennyiben a készüléken lévő fények zöldek, a készüléket helyesen kötötte be és minden működik. Ellentétben ha a piros dióda világít, az áramkör megszakadt. Ellenőrizze újra a helyes kábelezést és tesztelje újra.

A figyelmeztető – korrekciós zóna beállítása

A telek lehetőségeitől függően be kell állítania a figyelmeztető és a korrekciós zóna szélességét az adóállomás segítségével. A figyelmeztető zóna hangjelzés alapelvén működik, amely a kutya tiltott területe megközelítése esetén hanggal figyelmezteti a kutyát. Ez a terület 0,40 m és 5 m között állítható be. A hangjelzés után egy gyengébb elektromos impulzust kap a kutya, mint újabb figyelmeztetést nem kívánt viselkedése miatt. Ez a zóna 0,30 m és 1,5 m között szabályozható. Mindkét zóna szélességét beállíthatja a jeladó segítségével. Az első használat előtt, próbálja ki a készüléket. A mellékelt diódák és a kezében lévő nyakörv segítségével csatlakoztassa a dióda adaptert a vevő elektródáihoz. Tartsa a nyakörvet a kutya nyakának magasságában, és lassan mozgassa, közelítse a megszabott határhoz. Figyelje mikor hallja a figyelmeztető hangjelzést és egyben figyelje a dióda fényét. Menjen végig a teljes figyelmeztető zónán a kezében lévő nyakörvvel, hogy azonnal észlelje a felmerülhető zavaró hatásokat.

Ha a csomagolás zászlókat tartalmaz, hogy jelezzék azokat a területeket, ahol a kutya nem mozoghat, használja őket. Ezek nagyon sokat segítenek a kutya kezdeti tájékozódásában, hogy tudja meddig mehet. Miután megismerkedett a szabályokkal, eltávolíthatja a zászlókat.

Működőképes berendezés – nyakörv – kutya

Amennyiben sikerült egy működő áramkört létrehozni a telken, már csak a kutyára való nyakörv ráhelyezése maradt. A nyakörv most egy elektronikus kerítésjelző vevőként működik. Először szoktassa rá a kutyát a nyakörvre, csak azután aktiválja a berendezést. Győződjön meg arról, hogy a nyakörv működő elemekkel van ellátva (zöld dióda világít), és az elektródák érintkeznek a kutya bőrével (nem elég a szőrzettel való érintkezés). Mielőtt a kutya először lép a kijelölt zónába, győződjön meg róla, hogy a megfelelő korrekciós impulzus intenzitása van beállítva a nyakörvön. Néhány nyakörv nyolc korrekciós fokozatot is tartalmaz, amely adott a kutya mérete és érzékenysége alapján. Soha ne hagyja a kutyán a nyakörvet több mint 12 órát. Mindig vegye le, amikor a kutya a házban van. Ne használja a nyakörvet, amennyiben a kutya beteg vagy más ok miatt legyengült. Ha a kutya a figyelmeztető impulzus után elhagyja a tiltott zónát, dicsérje meg. Később a tiltott zóna elhagyásához a figyelmeztető hangjelzés is elég lesz és a kutya egyáltalán nem jár majd a tiltott zónába.

Elektromos láthatatlan kerítés

Ne felejtsük el!

Az elektronikus kutya kerítés telepítése előtt mindig olvassa el a csomagban található használati utasítást. A fent leírt szerelési eljárás kissé eltérhet a termék fajtájától függően.